Ascot Vale House

The Ascot Vale house is a single fronted weatherboard cottage. Although renovated a few years ago by the previous owner, the new owner had contacted us to create a fresh approach to the house. Our main aims were to increase the amount of natural daylight into the centre of the house, bring in contemporary materials and finishes and highlight the existing architecture. De.arch decidedly took a daring approach to bring in natural light unconventionally. As the bathroom/wet areas were centrally located we looked at not having to enclose this space. It resulted in frosted glass walls wrapping the bathroom, powder room and laundry, creating a glow of light all day long. Once this was resolved the whole house was refurbished cosmetically. Putting a custom made mark on the house - just for the new owner.

Project Status: Completed